Şöbiyet

Gaziantep’in yöresel tatlarından Şöbiyet tarifi,

Malzemeler:
3 kase un
1 kase irmik
1 litre süt
1 çay bardağı şeker
3 adet yumurta
6 yemek kaşığı tereyağı
Antep fıstığı
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 bardak su

Gaziantep’in yöresel tatlarından Şöbiyet tarifi,
Malzemeler:
3 kase un
1 kase irmik
1 litre süt
1 çay bardağı şeker
3 adet yumurta
6 yemek kaşığı tereyağı
Antep fıstığı
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 bardak su

Yapılışı:
Hamuru için; 3 kase unun üzerine 3 adet yumurta kırılır. 1 tutam tuz serpilip azar azar su dökülerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulup dinlenmeye bırakılır.
Muhallebisi için; 1 kase irmiğin üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı şeker eklenir. 1 litre süt dökülüp koyulaşana kadar devamlı karıştırılarak pişirilir. 5 yemek kaşığı tereyağı eritilir.Dinlenen hamur 8 bezeye ayrılıp incecik açılır ve araları tereyağı ile yağlanarak üst üste serilir. 8 kat yufka merdaneyle tek bir yufka halinde açılır. Açılan yufka karelere kesilir. Her kare; üzerine muhallebi, kaymak, antep fıstığı konulup üçgen şeklinde kapatılarak yağlanmış tepsiye dizilir, üzerilerine antep fıstığı serpilir ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Şerbeti için; 3 bardak şeker, 2 bardak su ilr kaynatılır. Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak hamurların üzerine dökülür.

 

Baklavalar, ÜRÜNLER

Benzer Ürünler

0 / 0TL
web tasarim SITE EKLE Moloz Hattı URL web TR firma rehberi google reklam link ekleFirma Rehberi otomatik sanziman web sitesi Link EkleUrl EkleGoogle Adwords.web sitesi tasarim...web tasarimi..Bursa Oto KiralamaBursa Rent A Car Şehirler Arası Nakliyat